Reis & Transport

Vanaf Holwerd vertrekt de boot naar Ameland. Na een bootreis van drie kwartier komt u aan op Ameland. Hier kunt u te voet verder, een fiets huren of per bus of taxi naar uw accommodatie. Ook is er op Ameland een vliegveld.

Holwerd

Net buiten het dorpje Holwerd ligt de veerhaven waar de boot naar Ameland vertrekt. Holwerd is goed bereikbaar met de auto en bij de veerboot is voldoende parkeergelegenheid. Daarnaast is het ook mogelijk om met het openbaar vervoer naar Holwerd te reizen. Het dichtstbijzijnde grote treinstation is Leeuwarden. Vanuit Leeuwarden reist u met de bus in ruim een half uur naar Holwerd. Kijk voor de buslijnen en bustijden op www.9292ov.nl.

Veerdienst Wagenborg

Vanuit Holwerd kunt u met de boot naar Ameland. Deze dienst wordt aangeboden door Wagenborg Passagiersdiensten. Het is mogelijk om te voet, met de fiets of met de auto met de boot naar Ameland te gaan. Als u met de auto naar het eiland wilt, is het belangrijk om op tijd te reserveren. Dit kan via de website www.wpd.nl. Hier vindt u ook meer informatie, de prijzen en vertrektijden.

Wilt u sneller naar Ameland? Wagenborg biedt ook een Watertaxi aan. Met de watertaxi bent u in een kwartier op het eiland. De Watertaxi kan alleen personen en bagage vervoeren en reserveren is altijd noodzakelijk. Kijk op www.wadtaxi.nl voor meer informatie.

Bus

Op Ameland kunt u per bus uw reis vervolgen. De bus brengt u van de veerboot naar de vier dorpen en weer terug. Buskaarten koopt u bij de buschauffeur. Let op: de OV-chipkaart is niet geldig op Ameland.

Ook is het voor grote groepen mogelijk om een bus te reserveren. Neem hiervoor contact op met vervoersbedrijf Arriva. Dit kan per e-mail ameland@arriva.nl of per telefoon 088 277 62 76.

Taxi

Op Ameland is het ook mogelijk om per taxi naar uw accommodatie vervoerd te worden. Het taxibedrijf Cosi-Tax biedt verschillende soorten vervoer aan. Kijk voor meer informatie op www.cosi-tax.nl.

Fietsverhuur

Op Ameland bieden verschillende fietsverhuurbedrijven de mogelijkheid om fietsen te huren. Bij de veerhaven in Nes zit een fietsverhuurbedrijf en in alle dorpen bevinden zich verschillende fietsverhuurders. De fietsverhuurbedrijven bieden vaak een bagageservice waarbij uw bagage van de boot naar de accommodatie wordt gebracht terwijl u per fiets naar de accommodatie gaat. Ook is het mogelijk om de fietsen bij uw accommodatie te laten bezorgen.

Een overzicht van de fietsverhuurbedrijven op Ameland:

Zoek groepsverblijven

Kenmerken